Cameracompleet Re-Design

Cameracompleet is klant bij Microdesign vanaf zo’n beetje het eerste uur, als lokale fotowinkel hebben zij zich op een unieke manier online weten te manifesteren. Cameracompleet heeft zich altijd geprobeerd te onderscheiden van de grootmachten online. Met goed advies, unieke producten en een overzichtelijke website stimuleren zijn landelijke verkoop maar ook binding met hun lokale klanten.

Cameracompleet maakt al jaren gebruik van het Magento Webshop platform. Gezien de moderne ontwikkelingen was het voor Cameracompleet enorm belangrijk mee te gaan in de huidige tijd. Zodoende hebben wij een Responsive webshop ontwikkeld op basis van hun huidige magento platform. De webshop is nu volledig geschikt voor grote schermen en de kleine schermen van mobiele telefoons.

De oplossing

Voor Cameracompleet hebben wij een plan ontwikkeld om de website naar een hoger en moderne niveau te brengen. Door gebruik te blijven maken van hun huidige omgeving hebben wij eerst gezorgd dat alles up-to-date was en voldeed aan de modernste standaarden. Via een Magento Check hebben we een goed plan kunnen ontwikkelen. Op basis van deze stappen hebben wij eerst een Magento Update uitgevoerd waarna wij over zijn gegaan op het Re-Design traject.

Zonder al te drastische wijzigingen door te voeren behouden de klanten het vertrouwde gevoel maar toch een nieuwe ervaring met verbeterde functionaliteiten en meer informatie. Daarnaast was het uiteraard enorm belangrijk dat Cameracompleet geen ladingen extra werk kreeg te voortduren en hun huidige artikel bestand zo veel mogelijk in takt kon blijven. Dit is uitstekend gelukt.

Responsive webshop

Aangezien een goede mobiele webshop een ranking factor is geworden om nog gevonden te worden op google mobile was het belangrijk te voldoen aan al Google’s richtlijnen. Door gebruik te maken van moderne technieken hebben wij niet alleen maar een schaalbaar ontwerp gemaakt, maar hebben we ook echt gekeken naar de gebruikersvriendelijkheid op mobiele devices. Door het kleine scherm moet de informatie zo clean en duidelijk mogelijk zijn. Daarnaast moeten menu knoppen niet te klein of dicht op elkaar zitten. Door goed na te denken over deze functies is er een optimale mobiele webshop uitgekomen. Lees meer over Magento Responsive Webshops

Cameracompleet mobiele responsive