Mandrill veranderingen, mailchimp account en migratie verplicht

25 februari 2016

Als grootverbruiker van het Mandrill platform kwam er vannacht een redelijk verontrustend maar niet geheel onverwacht bericht binnen. Vanaf 16 Maart is Mandrill uitsluitend nog te gebruiken als toevoeging op een (maandelijks) betaald Mailchimp account. Bestaande gebruikers hebben tot 27 April de tijd hun account te migreren. Hiervoor kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen! Meer over de wijzigingen in dit artikel.

Mandrill met maandelijks mailchimp account

Het was op zich redelijk te verwachten. Mandrill is erg goedkoop, en heel eenvoudig op te zetten. Zelf gebruiken wij voor onze klanten bij elkaar meer dan 40 verschillende accounts. Dit doen wij omdat mandrill als geen ander in staat is e-mails af te leveren, en daarbij inhoudelijk goede statistieken te geven. Hierdoor is het ook een perfecte tool om e-mails te debuggen of fouten in transactionele e-mails op te sporen.

Vanaf 16 Maart voor nieuwe en 27 April voor bestaande accounts veranderd dit voor goed. Was het al niet meer mogelijk een gratis account aan te maken, lag het in lijn der verwachting dat het duurder zou worden. Mandrill en Mailchimp waren echt losse pakketten, nu is het tijd geworden dat de pakketten meer op elkaar gaan aansluiten en verweven worden met elkaar. De CEO Ben Chestnut heeft een artikel geschreven over de wijzigingen op hun blog.

Microdesign, Mandrill en Mailchimp

Als erkend mailchimp specialist houden wij alle veranderingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Natuurlijk staan wij ook klaar voor u klaar als het gaat om de migratie van dit traject. Wij beheren momenteel actief meer dan 40 klanten met hun Mailchimp en/of Mandrill vraagstukken, wilt u meer informatie of hulp bij migratie van het platform? Neem dan contact met ons op! Doe dit uiteraard niet op het laatste moment omdat dan de kans groot is dat wij u niet op tijd van dienst kunnen zijn!

Als erkend partner van Mailchimp hebben wij wel een voordeel. Als u uw account aanmeld via onze link, kunt u de kosten die wij in rekening brengen sturen naar Mailchimp, als bedankje voor het gebruiken van een erkend partner krijgt u van Mailchimp 3 gratis maanden betaalde toegang (ongeacht hoe groot uw account is).

Wat gaat er dan precies veranderen?

Het Mandrill platform blijft dezelfde look & feel houden (voor nu, wij verwachten dat dit over niet al te lange tijd ook zal wijzigen). Daarnaast is het noodzakelijk een actief en betaald Mailchimp account te hebben.

Uw domein dient gecontroleerd te zijn door middel van het toevoegen van een SPF en DKIM record aan uw domein. (dit is al verplicht voor nieuwe mandrill accounts)

Vanaf 16 maart kunt u alleen nog mandrill accounts bereiken en aanmaken via Mailchimp.

De Mandrill app stopt met functioneren vanaf 27 April.

De facturatie wordt gedaan via Mailchimp in 1 geconsolideerde factuur.

De prijzen veranderen ook, Mandrill credits worden verkocht in blokken van 25.000 emails voor $20. Deze prijzen zijn van kracht zodra uw account is gemigreerd.

Gratis credits, accounts, en resterende credits zijn na migratie niet meer geldig.

Mandrill migreren met Mailchimp

Uw mandrill account migreren met Mailchimp is dus een geforceerde stap, en moet plaatsvinden voor het te laat is. Microdesign kan hier als mailchimp expert zeker mee helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Blijf op de hoogte? Ontvang periodiek updates met interessante artikelen