Magento Marktplaats gelanceerd

12 april 2016

Vandaag is de nieuwe Magento Marktplaats gelanceerd, of te wel de nieuwe Magento Connect. Dit zal de nieuwe plek worden waar ontwikkelaars, ontwerpers en implementatie specialisten samen komen voor professioneel ontwikkelde tools en extensies tbv hun Magento webshops. Dit geeft maar weer eens aan hoe actief de community van Magento is en dat is nou precies wat Magento zo enorm krachtig maakt.

magento-marktplaats

De Marktplaats

De Magento marktplaats is een belangrijke stap in Magento’s ontwikkeling. Wij als Magento Webshop Ontwikkelaar vinden een actieve community enorm belangrijk, dit betekend dat er enorm veel support is van tal van bedrijven en ontwikkelaars en die maken het platform alleen maar krachtiger dan het al is. Doordat ieder bedrijf Magento ziet als het meest actieve webshop platform worden alle modules als eerst hiervoor ontwikkeld. Dit betekend dat gebruikers van het platform snel kunnen schakelen en geimplementeerd kunnen worden in de shop. Of dit nu is voor een logistiek partner, betaal provider, leverancier of prijsvergelijk site.

Kwaliteit

Een van de dingen waar wij als ontwikkelaar huiverig voor waren bij het gebruik van extensies is de kwaliteit. Doorgaans zijn sites volgestampt met modules niet de snelste, meest veilig of stabielst. Magento heeft aangegeven hun marktplaats actief te beheren, dit betekend dat de modules worden gecontroleerd op plagiaat, codering standaarden en veiligheid. We moeten afwachten hoe dit in de praktijk gaat zijn maar wij zijn tot zover erg benieuwd.

Bekijk hier de nieuwe Magento Marktplaats

Blijf op de hoogte? Ontvang periodiek updates met interessante artikelen