Magento afgesplitst door eBay Enterprise

04 november 2015

Na de opsplitsing van eBay is nu ook eBay Enterprise aan de beurt. eBay Enterprise kocht in 2011 nog alle aandelen van het webshop platform, na dat het in 2010 al een investering had gedaan wat genoeg waard was om 49% van het bedrijf in handen te krijgen. eBay meld dat Magento alleen verder zal gaan en ondersteund word door het investeringsfonds Permira.

Afgelopen zomer kocht een combinatie van investeerders eBay Enterprise van eBay, nu word het E-Commerce platform magento afgesplitst in een los onderdeel.

In het persbericht stelt Magento zichzelf opnieuw voor als een losstaand bedrijf ondersteund door het investeringsfonds Permira. In het persbericht stelt de huidige CEO Mark Lavelle “Magento staat voor een enorme markt kans. Als onafhankelijk bedrijf, met de volledige steun en internationale mogelijkheden van de Permira fondsen, zijn we klaar om ons leiderschap als vernieuwers te versnellen, het creĆ«ren van producten die uitzonderlijke ervaringen bied voor elke fase van de levenscyclus van de handel” Meer hierover in het engelse persbericht

Word magento weer doorverkocht?

Interessant is om te zien waar Magento de komende jaren naar toe zal gaan, duidelijk is dat Magento rustig in de etalage word gezet om opnieuw verkocht te gaan worden aan de hoogste bieder. De huidige CEO spreekt ambities uit over het versnellen van ontwikkelingen en het aan de slag gaan met nieuwe innovatieve technieken om de marktleiderschap te behouden en te versterken.

Wat de toekomst precies gaat inhouden is onduidelijk, wel weten we dat we aan de vooravond staan van de Magento 2 Lancering waar de gehele Community al jaren op zit te wachten, versnelling in ontwikkeling is dan ook wel noodzakelijk om bij te blijven met innovaties die kleinere platforms momenteel laten zien.

Magento is nog steeds verreweg het grootste en best ondersteunde platform door ontwikkelaars wereldwijd. In de juiste handen kunnen mooie en grote stappen worden gemaakt. Wij houden het in ieder geval in de gaten!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Blijf op de hoogte? Ontvang periodiek updates met interessante artikelen