Magento 2.1.4 update is nu beschikbaar

02 februari 2017

Op 2 februari in Magento 2.1.4 uitgekomen met wederom een hoop verbeteringen bug-fixes en nieuwe functionaliteiten. In dit bericht de belangrijkste aanpassingen.

Wat zit er in de Magento 2.1.4 update

In deze update zitten in totaal 20 functionele bug-fixes en verbeteringen op onder andere de Catalogus, Betaal en Verkoop modules. Daarnaast is er 1 beveiliging patch uitgebracht die het probleem met Zend_Mail oplost.

Beveiliging updates

In Magento 2.1.4 zijn er belangrijke verbeteringen aangebracht voor de veiligheid van Magento 2. Er zijn geen gelukkig geen bevestigde aanvallen die gerelateerd zijn aan Zend Framework’sZend_Mail library. Echter is het goed mogelijk dat toekomstige hacks mogelijk zijn en zodoende gevoelige klant informatie gelekt kan worden naar gene die er kwaad mee willen. Magento raad dan ook sterk aan zo snel mogelijk Magento een update te geven.

Functionele verbeteringen aan de Magento Catalogus

 1. De Magento Webshop geeft voortaan alle relevante afbeeldingen weer bij het gebruiken van configurabele producten. In het verleden werken slechts enkele fotos getoond wanneer er gewisseld werd per winkel weergave.
 2. Magento geeft nu direct aan welke product optie velden verplicht zijn. Voorheen gebeurde dit alleen onderaan het afreken scherm.
 3. Bij producten die niet op voorraad staan worden nu wel product prijzen getoond waar dit voorheen niet het geval was.

Functionele verbeteringen aan het afreken scherm

 1. Magento schat nu succesvol de verzendkosten in. Voorheen begon Magento met de bekende “spinner” te laden en bleef deze hangen met als gevolg de fout ‘Object doesn’t support this action.’
 2. Cadeauverpakking instellingen worden nu goed doorgevoerd en getoond zoals verwacht.
 3. Informatie bij Standaard factuuradres en standaard verzendadres worden nu goed opgeslagen in het klankaccount van een ingelogde klant.

Indexatie verbeteringen

 1. Er zijn verschillende aanpassingen verricht op indexatie module. Zo geeft de indexatie nu de juiste data bij het ophalen van ROW ID Geeft de indexatie geen foutmelding bij het inschakelen van platte catalogus indexatie en is de error melding verbeterd op de IndexerHandlerFactory.

Aanpassingen op configuratie en installatie instellingen

 1. Modules van derde partijen geeft nu geen fouten meer tijden het draaien van de bin/magento setup:di:compile console functie.
 2. In. Het verleden kwam het geregeld voor dat specifieke winkelzicht instellingen niet werden toegepast op de specifieke winkelzichten.
 3. Beheerders kunnen nu meerdere wachtwoorden tegelijk aanpassen voor beheerders in het platform.
 4. Geregeld kwam het voor dat binnen magento data in de zogenoemde data-grids en formulieren niet goed werden ingeladen. Dat zorgde ervoor dat het laad-symbool (de spinner) oneindig bleef laden zonder data weer te geven.

Verbeteringen aan betaalmethodes

 1. Het is nu mogelijk om succesvol af te rekenen met PayPal Checkout wanneer er producten met custom opties zijn besteld.
 2. PayPal Payflow Pro gebruikt nu de juiste munteenheid die gekozen is voor de specifieke winkel. Waarin nu alles werd terug berekend naar US Dollar.
 3. Magento geeft niet meer de melding No Payment method available of Geen betaalmethode beschikbaar wanneer een klant een order probeert te plaatsen voor een factuur-restrictie.
 4. Betaalmethodes van derde partijen zijn nu goed zichtbaar in het administratie paneel, waar dit voorheen vaak moeilijk of niet zichtbaar was.

Magento 2.1.4 is nu beschikbaar op de verschillende mirrors en is ieder moment ook te downloaden vanaf de officiële magento repository. Heeft u vragen over deze update neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte? Ontvang periodiek updates met interessante artikelen