Apple pay voor webwinkels

14 september 2016

Na de recente update van het IOS platform naar versie 10 zijn er tal van internationale webwinkels gesignaleerd die Apple pay inzet voor hun mobiele transacties. Dankzij IOS 10 en Apple pay is het eenvoudig om met Touch ID (vingerprint) verificatie veilig en vooral snel een transactie te plaatsen op verschillende webwinkels. Apple pay voor webwinkels is een nieuwe stap in mobiele klant ervaring.

Inmiddels heeft de grote payment service provider Stripe aangegeven Apple pay te ondersteunen. Met hun Magento koppeling betekend dat een stap dichter bij Magento Apple pay mogelijkheden.

Apple Pay Magento2

Magento2 Apple Pay betalingen

Doordat de grote payment service provider Strip direct de ondersteuning bied van Apple Pay transacties zullen we snel de eerste implementaties gaan zien van Apple Pay in Magento.

Wanneer MacOS Sierra (de volgende versie van het besturing systeem voor apple computers) beschikbaar is, zullen ook betalingen via de Mac mogelijk zijn. MacOS Sierra komt 20 September publiekelijk beschikbaar.

Mobiele betalingen in webwinkels

Het grootste pijnpunt van mobiele webwinkel bezoekers is toch wel het online afrekenen. De iDeal betalingen zijn lang niet bij iedere banken even vriendelijk, al moet ik zeggen dat BunQ verreweg het meeste succes heeft op dit vlak. Apple Pay gaat een grote sprong maken de vraag is alleen hoe dit in Nederland opgepikt gaat worden. Apple Pay wordt in Nederland nog niet officieel ondersteund en ook is daar op dit moment niets over bekend. Duidelijk is wel dat dit de mobiele conversies zeer zeker kan verhogen.

Wat is Apple Pay

Apple pay is een betalingssysteem ontworpen om transacties zo eenvoudig, snel en veilig mogelijk plaats te laten vinden. In plaats van een portomonee vol met passen en geld moet de telefoon of de smartwach het werk doen. Het is een contact betaal technologie die gebruikt maakt van een NFC (Near Field Communication) Chip voor de communicatie tussen koper en verkoper (kassa). De devices zijn een verzameling van Credit en Debit cards waarme je transacties kunt uitvoeren zonder de pas tevoorschijn te halen.

Met Apple Pay voor Webwinkels komt er een nieuwe manier van betalen bij, zonder NFC maar met direct contact tussen het web en je device. (Mac of iPhone).

Blijf op de hoogte? Ontvang periodiek updates met interessante artikelen