Magento Marktplaats gelanceerd
Magento

Vandaag is de nieuwe Magento Marktplaats gelanceerd, of te wel de nieuwe Magento Connect. Dit zal de nieuwe plek worden waar ontwikkelaars, ontwerpers en implementatie specialisten samen komen voor professioneel ontwikkelde tools en extensies tbv hun Magento webshops. Dit geeft maar weer eens aan hoe actief de community van Magento is en dat is nou precies wat Magento zo enorm krachtig maakt.

Mandrill veranderingen, mailchimp account en migratie verplicht
Online marketing

Als grootverbruiker van het Mandrill platform kwam er vannacht een redelijk verontrustend maar niet geheel onverwacht bericht binnen. Vanaf 16 Maart is Mandrill uitsluitend nog te gebruiken als toevoeging op een (maandelijks) betaald Mailchimp account. Bestaande gebruikers hebben tot 27 April de tijd hun account te migreren. Hiervoor kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen! Meer over de wijzigingen in dit artikel.

Magento2 en gulp in plaats van grunt
Magento

Er is al heel erg veel over geschreven, al zijn alle nieuwe technieken een grote vooruitgang van Magento2. Er zijn ook genoeg kritieken te vinden. Zo hadden veel ontwikkelaars liever Gulp gezien in plaats van Grunt, of Sass in plaats van Less. Zelf liep ik direct aan tegen het CSS pre-processen aan. In dit korte artikel een hulpje voor ieder die Gulp wilt gebruiken in combinatie met Magento2 en Livereload.

Magento en Marketing automation ideeën met Mailchimp
e-Commerce

Feestdagen zitten er aan te komen, het perfect moment om dat beetje extra uit uw klanten te krijgen. Een perfecte tool hiervoor is Mailchimp. Met mailchimp gekoppeld aan uw webwinkel is het mogelijk geautomatiseerde berichten te sturen naar klanten. Tease ze met relevante producten, beloon actieve of vaste klanten met unieke kortingscode’s, vraag feedback na een aankoop van een product of dient, of win klanten terug die al een lange periode niet meer actief zijn. Met marketing automation worden deze berichten automatisch verzonden en zet u uw e-mailmarketing aan het werk! In dit artikel enkele ideeën hoe dit toegepast kan worden op uw webshop!

Magento 2 gelanceerd!
Magento

Eindelijk is het dan zover, Magento 2 is officieel gelanceerd, die mededeling werd zojuist gepubliceerd op de blog van het platform. “Een nieuw tijdperk in e-commerce innovatie” zoals Magento het zelf omschrijft. Lees meer over de lancering in dit artikel.

Magento Credit Card Kaping ontdekt
Magento

Zojuist worden alle webshop eigenaren door Magento gemaild met de melding dat er een grootschalig lek is ontdekt die het voor kwaadwillende mogelijk maakt Credit Card gegevens te onderscheppen via een Javascript lek. Lees meer over de risico’s en de oplossing in dit bericht.

Redesign magento webshop voor Cipriani Online
Microdesign

Afgelopen week hebben wij een subtiele redesign uitgevoert voor Cipriani Online. Dankzij de groei van de webshop in omvang was het nodig opnieuw structuur aan te brengen om het voor de consument eenvoudiger te maken de juiste producten te vinden. Lees meer over de wijzigingen die wij hebben gedaan.

Magento afgesplitst door eBay Enterprise
Magento

Na de opsplitsing van eBay is nu ook eBay Enterprise aan de beurt. eBay Enterprise kocht in 2011 nog alle aandelen van het webshop platform, na dat het in 2010 al een investering had gedaan wat genoeg waard was om 49% van het bedrijf in handen te krijgen. eBay meld dat Magento alleen verder zal gaan en ondersteund word door het investeringsfonds Permira.

Magento 2
Magento

Het is moeilijk Magento 2 te negeren, het zit er dan eindelijk aan te komen. De nieuwe versie van Magento. Magento 2. Na jaren wachten, beloftes, teasers en blog posts weten we eindelijk zeker dat hij er snel zal zijn! Omdat we vaker en vaker vragen krijgen over het verschil. Of klanten moeten wachten op deze versie en of het echt zo veel beter gaat zijn. Daarom hebben wij dit artikel geschreven.

Magento GuruInc patch updaten
Magento

Er is een nieuwe patch uit voor een gevaarlijk lek in Magento. Uw Magento webshop loopt mogelijk het gevaar gehackt te worden, hierdoor is het altijd enorm belangrijk up to date te blijven met patches en updates. Het bedrijf Sucuri heeft aangegeven dat zij grote aantallen hacks zien op magento sites. Bij de aanvallen worden er kwaadaardige scripts geplaatst op de site waarna toegang kan worden verkregen tot de database.

Microdesign officieel Mailchimp Expert
Microdesign

Met trots kunnen wij melden dat wij officieel erkend zijn door Mailchimp als Mailchimp Expert. Dankzij deze titel genieten wij van unieke informatie direct vanaf de bron. Daarnaast kunnen onze klanten gebruik maken van een uniek kortingsprogramma. Lees meer hierover in dit artikel.

Nu online Cameracompleet Re-Design
Microdesign

Enkele weken geleden hebben wij een responsive re-design project opgeleverd voor Cameracompleet. Cameracompleet is al jaren klant bij Microdesign en was inmiddels toe aan de 3e webshop die wij voor hun hebben mogen ontwikkelen.

Emailmarketing migratie voor Zoover
Microdesign

Microdesign heeft afgelopen maand een migratie mogen uitvoeren voor Zoover. Enkele weken geleden kwamen zij bij ons met het verzoek over te willen stappen van hun huidige nieuwsbrief provider en te willen migreren naar Mailchimp. Wij als Mailchimp Expert zijn direct aan de slag gegaan. Meer over onze werkzaamheden in dit artikel.

Magento webshop laten controleren?
e-Commerce

Wilt u uw Magento webshop laten controleren? Dat kan geheel gratis bij Microdesign. Wij krijgen wekelijks nieuwe aanvragen van klanten die opzoek zijn naar een nieuwe betrouwbare partner voor hun Magento Webshop. Foutieve installaties, veel bugs en trage webshops zijn de meest gehoorde klachten. Wij controleren uw website graag op meer dan 150 verschillende punten. Van veiligheid, Performance, Conversie optimalisatie tot zoekmachine vriendelijkheid. Lees verder voor mee informatie.

Magento patch SUPEE-6482
Magento

Weer een nieuwe patch voor Magento. De nieuwe Security Patch SUPEE-6482 is gisteren 4 Augustus uitgebracht. In deze patch worden meerdere beveiligingsproblemen opgelost. In totaal zijn dit er 4. 2 voor CE (Community Edition) en 2 voor EE (Enterprise Edition). Kortom uw Magento Webshop weer helemaal veilig met de SUPEE-6482. Lees voor meer details verder.

MBT Schoenen webshop nu live
Werk

Wij hebben voor MBT-Store in Den Haag een nieuwe Magento Webshop mogen ontwikkelen. MBT-Store is een gespecialiseerde winkel voor MBT Schoenen. De website is een combinatie tussen een informerende website en een conversie gerichte webshop.

Cipriani nu online!
Microdesign

Na enkele weken hard werken is de prachtige shop van Cipriani nu live! Cipriani is een menswear store gevestigd in Scheveningen. Met hun unieke Italiaanse merken is het de juiste bestemming voor mannen die hoge eisen stellen aan kwaliteit en stijl. Speciaal voor hun hebben wij een volledig gekoppelde webshop beleving neer gezet in dezelfde stijl als hun winkel.

Voordelen & Nadelen van Open Source pakketten zoals Magento & WordPress
Algemeen

Wij krijgen geregeld vragen over “open source”. Vaak is er onduidelijkheid wat het is, wat de voor en nadelen zijn en waarom bedrijven juist wel voor open source moeten kiezen. Daarnaast zijn er veel mis-vattingen. In dit artikel alles over waarom open source zoveel voordelen heeft en waarom Wij met pakketten werken zoals WordPress en Magento welke beide Open Source zijn.

Ons projectmanagement via Basecamp
Microdesign

Communicatie en overzicht zijn essentiële ingrediënten voor een goede samenwerking tussen internetbureau’s en hun opdrachtgevers. Het zoeken naar werkbare systemen, methode’s, To-do lijstjes, ingewikkelde gantt-charts zijn bij vele bureau’s de revue gepasseerd. Maar al enkele jaren gebruiken wij Basecamp. In dit artikel meer over hoe wij dit systeem gebruiken, wat dit systeem inhoud en waarom het ideaal is voor onze klant communicatie.